Personal

Vi alla har lång erfarenhet i våra respektive yrken och vår målsättning är att erbjuda en högkvalitativ vård i lugn miljö och där du och ditt djur får gott om tid till ert besök och de eventuella behandlingar/utredningar som behövs.

Först ut är en av våra veterinärer Gunnar Schöbel.
Han är gammal i gamet och har jobbat på många olika djursjukhus och kliniker genom åren. Han är delägare här på mottagningen men han jobbar även som akutveterinär på Djursjukhuset i Sundsvall och som web-veterinär åt Agria. Hos oss delar han sin tid mellan att operera och att vara ute på mottagningen. Gunnar har lång erfarenhet inom kirurgi och utför många av de vanligaste kirurgiska ingreppen på hund och katt. Han är även duktig på medicinska utredningar och ultraljud (även hjärta). Han har tre Norrbottenspetsar och en Golden Retriever som han alla använder att jaga med, i mån av tid. Gunnar har även en mindre uppfödning av båda raserna.
Gunnar bor sedan 20 år i Näsviken men längtar till Delsbo så det är inte helt osannolikt att flyttlasset går västerut om möjligheten ges.

Nästa på tur för presentation är vår andra veterinär Kari Anne Rustan.
Hon är vår glada norska men hon har bott och arbetat i Sverige sedan 2005. Precis innan hon kom hit gick hon ut veterinärhögskolan i Hanover.
Kari Anne har jobbat på smådjursklinik och som distriktsveterinär sedan dess. Hon arbetar ute på mottagningen och tar även en del operationer hos oss.
Utöver sin tjänst hos oss driver hon egen veterinärverksamhet för stordjur (häst & lantbruk).
Kari Anne är bosatt med sin familj i Näsviken. På fritiden rider hon sina islandshästar och kör drag med vorstrarna Spax & Litchi.

Sandy Overton är legitimerad djurskötare.
Hon har jobbat inom djursjukvården sedan 2008. Juli 2021 startade hon Backsjöns tillsammans med Gunnar Schöbel. Hon delar sin tid mellan operationsavdelningen som narkossköterska samt är det hon som har hand om det administrativa i mottagningen.

Monica Johansson är också legitimerad djurskötare.
Hon har jobbat inom djursjukvården sedan 1987. Hon delar sin tid mellan operationsavdelningen som narkossköterska men hon har även hand om stora delar av den praktiska ruljansen på mottagningen.

Josefin Mattsson är djurskötare på utökad nivå.
Josse jobbar som djursjukskötare nivå III och har arbetat inom djursjukvården sedan 2013. Främst är hon vår receptionist men hon jobbar även ute på mottagningen.

Din veterinär i Delsbo – kom och hälsa på oss!